ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Ομοσπονδία Γυναικείων Σωματείων

Έτος Ιδρύσεως 1919 - Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών

Στην Ημερίδα  ” Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ”. που οργανώθηκε από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων,

κληθηκαν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  να  υπογράψουν στη σχετική σελίδα της εκστρατείας  του ΟΗΕ HeforShe ότι συμφωνούν   πως ” Η ισότητα των φύλων δεν είναι γυναικείο θέμα μόνο, είναι θέμα δικαιωμάτων   του ανθρώπου που απαιτεί τη συμμετοχή μου. Δεσμεύομαι να αντιδρώ ενεργά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια»
Την Ημερίδα συντόνισε  η Αντιδήμαρχος  Μαρία Στρατηγάκη  και συμμετείχαν με παρεμβάσεις, εκτός από τις εισηγήτριες(βλέπε Πρόγραμμα ) εκπρόσωποι γυναικείων σωματείων από το ακροατήριο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε  η παρέμβαση  του νεαρού φοιτητή Δημήτρη Χατζή που  επεσήμανε ότι η γενιά του δεν γνωρίζει  την κατάσταση σε ότι αφορά την ανισότητα των φύλων και ζήτησε να  ενισχυθούν οι ενημερωτικές προσπάθειες  των αντιλήψεων του φεμινισμού με σύγχρονα, ελκυστικά  μέσα προώθησης. Για περισσότερα πατήστε  “χαιρετισμός Προέδρου του ΕΣΕ”, εισήγηση  Δημοτικής Συμβούλου Μ.Δασκαλάκη “εισήγηση Μ. Αγγέλου” “εισήγηση Ε.Αδάμ”